Deze zelfreinigende kattenbak wil jij ook hebben!

Katten zijn natuurlijk lief en leuk, maar de stank die ze weten te produceren op de kattenbak is wat minder lief en leuk. En dan moet je die kattenbak ook nog eens regelmatig schoonmaken. Voor velen is dat een vervelend werkje. Nu komt een fabrikant met een zelfreinigende kattenbak, die je al het werk uit handen neemt.

Een echte zelfreinigende kattenbak

Met de Popur X5 komt het in Toko gevestigde merk Popur met een bijzondere kattenbak: eentje die zichzelf reinigt. Op het moment staat het idee nog in de kinderschoenen: het moet nog worden gefinancierd via een Kickstarter-campagne. Maar het idee op zich is best wel goed. Het is een systeem met twee bakken, die kattenplas- en poepafval scheidt van de gewone bak. De scheiding zorgt ervoor dat de bak gemakkelijk te reinigen valt en dat de stank van de bank een heel stuk afneemt.

In de kattenbak zit een roterende trommel, die het afval in een bak aan de onderkant van de kattenbak opvangt. Popur noemt dat het ‘Duo Tilt’-mechanisme. Eerst kantelt de X5 de bak om het afval van elkaar te scheiden, Daarna gaat het door een filter om het afval in een kartonnen bak te dumpen. Het kan ook in een automatisch sluitende bak worden opgenomen, maar dat is alleen een functie van het Pro-model.

makkelijke zelfreinigende kattenbak van Popur

Kattenbak met app

Bijzonder aan de Popur X5 is ook dat deze met een app werkt. De app laat je weten wanneer de prullenbak vol is en wanneer je de zak moet vervangen. Schoonmaken stelt bovendien niets meer voor dan het afvegen van de buiten- en binnenkant en een nieuw filter aanbrengen. Alle materialen zijn antimicrobieel, waardoor er geen schimmel in de bak ontstaat.

De kattenbak is geschikt voor katten met een lichaamslengte van zo’n 60 centimeter, gemeten van nek tot staart. De bak van het Pro-model sluit automatisch om geuren af te sluiten. Hij kan zo’n drie weken tot een maand aan uitwerpselen opslaan, als je uitgaat van één kat. De prullenbak is zo ontworpen, dat je de zak zo kunt weggooien, zonder het afval erin te zien of het te ruiken.

Kat in het bakkie, maar wel voor een hoge prijs

Je moet wel een grote kattenliefhebber zijn of een enorme hekel aan kattenpoep- en plas hebben, om de Popur X5 in huis te nemen. De kattenbak kost namelijk zo’n 279 dollar (268 euro) voor het gewone model, en zo’n 329 dollar (317 euro) voor de Popur Pro.

Inmiddels heeft Popur al 320.000 dollar opgehaald. Ruim voldoende om de zelfreinigende kattenbak te kunnen gaan produceren. De leveringen zijn dan ook gepland voor najaar 2022.

Voor zover wij weten, is de zelfreinigende kattenbak van Popur op dit moment nog niet bij de Nederlandse webshops te koop. Je kunt natuurlijk wel even op bol.com kijken of je daar zelfreinigende kattenbakken vindt die goedkoper zijn en ook aan jouw wensen voldoen.

Plaats een reactie

Ander nieuws

NaturalSenz ecologisch wasmiddel

NaturalSenz, een duurzame, milieuvriendelijke keuze voor je was

Ontdek NaturalSenz, een duurzaam en effectief wasmiddel. In een wereld waar milieubewustzijn steeds belangrijker wordt, biedt NaturalSenz een eco-vriendelijke oplossing voor je was. Dit waspoeder is 100% biologisch afbreekbaar, plasticvrij, en vegan. Verpakt in FSC-karton, draagt NaturalSenz bij aan het verminderen van plastic afval​.
Capi Bijenhotels

Capi Biodiversity Hive bijenhotels: een hemels thuis voor groen en duurzaam leven

Voor liefhebbers van groen en duurzaam leven is er een product dat de biodiversiteit in de tuin zal stimuleren en tegelijkertijd een fraaie esthetiek zal creëren. De nieuwe modulaire collectie bijenhotels van Capi, genaamd Biodiversity Hive, biedt een thuis voor bijen, hommels en vlinders en zal je tuin daarmee letterlijk en figuurlijk vleugels geven.