Suri lanceert de eerste duurzame elektrische tandenborstel

Tandenpoetsen: dat doen we (hopelijk) allemaal. Sommigen poetsen met een elektrische tandenborstel, anderen met een ouderwetse tandenborstel. Bij een elektrische tandenborstel moet je de opzetstukken verwisselen, bij een gewone de hele borstel. Niet echt goed voor het milieu, al dat plastic. Maar daar heeft Suri nu iets op gevonden.

Plantaardige tandenborstel

Fabrikant Suri komt met een duurzame, sonische tandenborstel. Die moet gemakkelijk te repareren zijn als deze stuk gaat, en werkt met koppen die van plantaardige materialen zijn vervaardigd. Het handvat is gemaakt van duurzaam aluminium. Koop je een keer een nieuwe tandenborstel, dan kun je de hele carrosserie demonteren en terugsturen voor recycling.

Je krijgt een levenslange garantie op de tandenborstel als je een abonnement neemt. En onder die garantie valt dan ook het vervangen van opzetborstels, om de één tot drie maanden. Recyclen gebeurt via het bedrijf zelf: je stuurt delen van de tandenborstel dan op naar Suri, om te voorkomen dat de borstels op de vuilnisbelt of in de oceanen terechtkomen. Dat is namelijk wat nu maar al te vaak met niet-duurzame borstels gebeurt.

Ook de batterij is duurzaam

Elektrische apparaten zijn per definitie niet duurzaam: onze stroom moet ergens vandaan komen. Vaak komt ons stroom uit niet hernieuwbare bronnen. Maar ook daar heeft Suri aan gedacht: de oplaadbare batterij is ook duurzaam en de borstel gebruikt zo min mogelijk energie. Je kunt meer dan 30 dagen poetsen met één lading, terwijl de borstel evengoed zo’n 33.000 poetsbewegingen per minuut maakt.

Bij de tandenborstel krijg je ook een etui, die je kunt opladen via USB. Je kunt dus gewoon de lader gebruiken die je al in huis hebt liggen. In de etui zit ook een reinigingsmechanisme tegen de bacteriën op de opzetborstel. Die bacteriën worden gedood met een ingebouwde UV-C LED-reinigingslamp.

Suri duurzame elektrische tandenborstel

Duurzame rituelen

Suri staat voor ‘sustainable rituals’: duurzame rituelen. Het is het geesteskind van Gyve Safari en Mike Rushmore. De twee werkten vroeger voor P&G: een grote fabrikant van hygiëneproducten. De schat aan ervaring die ze daar hebben opgedaan, zetten ze nu in om de milieu-impact van deze industrie aan te pakken. Suri wil een positieve impact op het milieu hebben.

Beschikbaarheid

De Suri elektrische tandenborstel is nu verkrijgbaar via de website van het bedrijf. De prijs van de hele set bedraagt 132 euro, maar de fabrikant geeft regelmatig leuke kortingen. Bij aankoop van een tandenborstel krijg je ook 100 dagen retourrecht.

Suri tandenborstel duurzaam elektrisch

Plaats een reactie

Ander nieuws

gezonde levensstijl

Waarom een gezonde levensstijl belangrijk is

Als je een beetje op de hoogte bent van de gezondheidszorg, weet je dat een gezonde levensstijl steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen lijden aan chronische aandoeningen die in toenemende mate worden toegeschreven aan ongezonde leefgewoonten.
Yoga: goed voor je lichaam én je hoofd

Yoga: goed voor je lichaam én je hoofd

Yoga is meer dan alleen rekken en strekken. Het is een fysieke, mentale en spirituele praktijk die al eeuwen bestaat. Met de opkomst van sociale media en apps als Instagram en Snapchat is yoga toegankelijker geworden dan ooit tevoren. Of je nu een beginner of een gevorderde yogi bent, er zijn veel voordelen verbonden aan…