Waalwijk heeft nu ook een Schoenenkwartier

Schoenen: daar houden we allemaal van. En voor ons schoenenliefhebbers is er nu een zogenoemd Schoenenkwartier. Het is een platform voor liefhebbers van schoenen, voor de makers en voor de branche zelf. Op 28 juni werd het platform met een flinke dosis muziek geopend.

Meer leren over schoenen

In het Schoenenkwartier kun je alles leren over schoenen. Hoe worden ze gemaakt? Wat is de impact van leer vandaag de dag, en hoe zat dat vroeger? Welke materialen worden er gebruikt? Het Schoenenkwartier heeft zelfs een bibliotheek met alles wat je wilt weten over schoenen. Natuurlijk kun je er ook rondlopen en schoenen bekijken.

Je kunt in Waalwijk terecht voor allerlei activiteiten en workshops rondom schoenen. Mocht je kinderen hebben, dan kun je die meenemen. Voor hen is er wat te doen, zoals een interactieve speurtocht naar Okke de Spin met acht pootjes. Voor de wat oudere kinderen is een een rapworkshop met rapper en sneakerfanaat Thomas van Vliet.

Schoenen maken in het Maaklab

Het Schoenenkwartier is uitgerust met onder meer Maaklabs. Dat zijn complete werkplaatsen waar alles draait om het delen van kennis rondom schoenen. Je kunt hier zelf aan de slag om schoenen te ontwerpen en te maken. Bijvoorbeeld studenten van vakopleidingen en kunstacademies gaan hier aan de slag om unieke schoenen te ontwerpen.

Regelmatig zijn er in Waalwijk ook interessante presentaties van bijvoorbeeld Niklas Alenius, Ruben Warnshuis, Tidhar Zagagi en Jinman Jeong. Allen zijn experts op het gebied van schoenproductie, ontwerpen en 3D.

Meerjarenprogramma

Heb je geen tijd om binnenkort langs te gaan, maak je dan niet druk. Het Schoenenkwartier is er nog tot in ieder geval 2025. Tot en met 2023 kun je naar de tentoonstelling ‘Put On Your Red Shoes’, wat een thema is waarbij muziek en influencers centraal staan.

In het najaar van 2023 zal je meer leren over de toekomst van de sneaker. In het voorjaar van 2024 staat designer Rene van den Berg centraal, en in het najaar van 2024 is het thema ‘Leather Jackets’. In 2025 wordt het programma afgesloten met ‘Fly Me To The Moon’, over maanschoenen en kunstleer.

Plaats een reactie

Ander nieuws

Hamam badjassen ZusenZomer

Heerlijke Hamam badjassen voor hem en haar

Na een verfrissende douche of een uurtje in bad even lekker op de bank bijkomen in je badjas: we zijn er gek op. Dankzij een badjas blijf je lekker warm en zit je er lekker comfortabel bij. Maar een goede, betaalbare badjas vinden lijkt soms zo gemakkelijk nog niet. Gelukkig heeft ZusenZomer heerlijke badjassen voor…
Leuke, betaalbare winterjassen

Leuke, betaalbare winterjassen voor het hele gezin

Het is er weer tijd voor: de winterjas. Of in ieder geval: de zoektocht naar een winterjas, voor als het straks echt koud wordt. Dit jaar is een duur jaar, met inflatie en stijgende kosten. Dan is een leuke, betaalbare winterjas voor het hele gezin een mooi meegenomen.
Vans MTE-3 sneakers voor in de winter

De nieuwe Vans MTE-3 zijn dé sneakers voor komende winter

De nieuwe Vans MTE-3 sneakers zijn nu verkrijgbaar. Steeds meer vrouwen weten de sneakers van Vans wel te waarderen. Het merk staat bekend om de sportieve, kwalitatief goede sneakers met een ongeëvenaard, iconisch design. En dat maakt Vans ook met de nieuwe MTE-3 sneakers weer helemaal waar.