Waarom een gezonde levensstijl belangrijk is

Als je een beetje op de hoogte bent van de gezondheidszorg, weet je dat een gezonde levensstijl steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen lijden aan chronische aandoeningen die in toenemende mate worden toegeschreven aan ongezonde leefgewoonten.

Hart- en vaatziekten, diabetes type 2, obesitas, bepaalde vormen van kanker en depressie zijn grotendeels het gevolg van een ongezonde levensstijl. Gelukkig is het nooit te laat om je levensstijl aan te passen en ermee te beginnen een gezonder leven te leiden. Er zijn tal van redenen waarom het zo belangrijk is om een gezonde levensstijl aan te nemen. In deze blogpost bespreken we er drie.

Een gezonde levensstijl verbetert je kwaliteit van leven

Als je je ongezond voelt, heb je minder zin in het leven. Je bent moe en futloos, je kunt je niet concentreren en je prestaties lijden eronder. Je humeur is slechter en je vindt alles maar moeilijk. Kortom: je kwaliteit van leven is slechter.

Wanneer je echter een gezonde levensstijl aanhoudt, merk je al snel dat je energieker bent, beter kunt slapen en een stuk fitter bent. Je hersenfunctie verbetert, waardoor ook je concentratievermogen toeneemt. Ook ben je gemiddeld gelukkiger wanneer je gezond leeft. Kortom: door een gezonde levensstijl toe te passen, verbetert niet alleen je fysieke maar ook mentale gezondheid significant. Dit heeft uiteraard positieve gevolgen voor de kwaliteit van jouw leven!

Een gezonde levensstijl draagt bij aan een langer en gelukkiger leven

We weten allemaal dat roken slecht is voor de gezondheid, maar toch blijft het lastig om ermee te stoppen. Toch is het de moeite waard om ermee te stoppen, want roken vermindert namelijk significant de lengte én kwaliteit van jouw leven. Roken is namelijk één van de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige sterfte in Nederland (naast ongelukken).

Maar ook andere ongezonde gewoontes zoals veel alcohol drinken of te weinig bewegen dragen bij aan een vermindering van jouw lifespan. Wanneer je stopt met roken of meer gaat bewegen, kan dit jouw life expectancy (gemiddelde resterende levensverwachting) met respectievelijk 3 tot 10 jaar verhogen! Dus alleen al door wat aanpassingen in jouw lifestyle te doen, kan jouw life expectancy significant toenemen en daarmee ook jouw kwaliteit van (latere) leven!

Een gezonde lifestyle is beter voor het milieu

We weten allemaal dat onze planeet belast wordt door onze huidige manier van consumeren en produceren. De industrieën die nodig zijn om onze hoge standaard van consumptie mogelijk te maken produceren gigantische hoeveelheden CO2 en andere schadelijke stoffen. Fietsen is beter voor onze gezondheid dan autorijden. Bovendien besparen we daarmee een heleboel uitstoot. En met gezondere eetgewoontes, met biologische voeding, dragen we ook bij aan een betere planeet.

gezonde levensstijl

Plaats een reactie

Ander nieuws

Yoga: goed voor je lichaam én je hoofd

Yoga: goed voor je lichaam én je hoofd

Yoga is meer dan alleen rekken en strekken. Het is een fysieke, mentale en spirituele praktijk die al eeuwen bestaat. Met de opkomst van sociale media en apps als Instagram en Snapchat is yoga toegankelijker geworden dan ooit tevoren. Of je nu een beginner of een gevorderde yogi bent, er zijn veel voordelen verbonden aan…
Suri duurzame elektrische tandenborstel

Suri lanceert de eerste duurzame elektrische tandenborstel

Tandenpoetsen: dat doen we (hopelijk) allemaal. Sommigen poetsen met een elektrische tandenborstel, anderen met een ouderwetse tandenborstel. Bij een elektrische tandenborstel moet je de opzetstukken verwisselen, bij een gewone de hele borstel. Niet echt goed voor het milieu, al dat plastic. Maar daar heeft Suri nu iets op gevonden.